Lightroom Classic CC- Anyone getting weird light fogged areas in same location every exposure?

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 months ago
  • Not a Problem
i’m On automotive shoot and getting weird light fogged areas in same spot on every exposure. I have to quit Lightroom for it to disappear.
Photo of Michael Standlee

Michael Standlee

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 3 months ago

  • 1
Photo of ragrawal

ragrawal, Employee

  • 23 Posts
  • 4 Reply Likes
Hi Michael,

Would it be possible to share a video (and if possible sample images) so that we can try to reproduce this in house ? You can share the download link to ragrawal@adobe.com

Rahul Agrawal
Photo of Mike Standlee

Mike Standlee

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
These 2 images show the aberration on the cove & over the truck in the 2nd image. We tried different bodies, lenses, and even shot on a different wall. The cove appears as a smooth grad to the eye and lens. Only went away after quitting and relaunching Lightroom.

(Edited)
Photo of Bruce Houstoun

Bruce Houstoun

  • 65 Posts
  • 16 Reply Likes
I am assuming you are shooting tethered? Were the bodies the same type?
Looks like some previous brush editing steps got saved as an import preset? or the camera defaults?
Photo of john beardsworth

john beardsworth

  • 1086 Posts
  • 255 Reply Likes
I would bet on the preset being applied upon import. I don't think the camera default can include brush strokes.
Photo of Mike Standlee

Mike Standlee

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Thanks guys, I'll see if that's it!
Photo of john beardsworth

john beardsworth

  • 1086 Posts
  • 255 Reply Likes
And if you are shooting tethered, look at the Develop Settings section.

Photo of Mike Standlee

Mike Standlee

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Looks like it was the preset applied on import. Thanks for your help!
(Edited)