Lightroom Classic: Catalog Backup Fails - "Please check your folder permissions"

  • 2
  • Problem
  • Updated 2 weeks ago
  • (Edited)
Since update to LR Ver7.0, any attempt to backup the catalog, produces an error, but if I click 'Try Again' it works ! I have repeated the exercise with a new (empty) catalog and get the same error. My disk permissions (WIndows 10) and space are OK. It worked OK with the previous LR.

Photo of Frogger


  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 5 months ago

  • 2
Photo of Johan Elzenga

Johan Elzenga, Champion

  • 742 Posts
  • 260 Reply Likes
Did you already try the middle button (using a different destination folder for the backup)?
Photo of Sunil Bhaskaran

Sunil Bhaskaran, Official Rep

  • 250 Posts
  • 75 Reply Likes
We are not able to reproduce this issueinternally. Do you see the error every time you back up? What happens if you create a new catalog andback up?

Photo of Frogger


  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Yes, everytime when I backup using the Backup when lightroom next exits. A I said in my original post I tried after creating a new catalog, with the same results.

And Johan I tried using the middle button and saving to my desktop and other directories all with the same failure.

Since I posted I found this

And by coping the config.lua file to my Presets root directory he problem resolves.

I just can't believe this know issue has been brought across to the new version !

Photo of squash


  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
I also have this problem after upgrading today. Have not tried the workaround with the config.lua. Just clicking Try Again works.