LR Classic: Brush panel UI problem (Italian/Spanish)

  • 3
  • Problem
  • Updated 1 year ago
  • (Edited)
just upgraded to lightroom classic: the brush panel (k) is poorly positioned, the slider values are no longer visible. (they are out of the screen and unreachable!)
correct it immediately!
thank you
Photo of francesco

francesco

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 3
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 4427 Posts
  • 1638 Reply Likes
Can we get a screenshot please Francesco? And which language are you using for Lightroom?
Photo of Arjun Haarith

Arjun Haarith, Employee

  • 93 Posts
  • 24 Reply Likes
Hi Francesco,

Also could you please share the system configuration ?
1) Is it happening with all the images ?
2) Is it happening when the GPU acceleration is turned on/off ? 

Thanks,
Arjun
Photo of francesco

francesco

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
system configuration:
macbookpro retine 15 inch. half 2015.
2,5 ghz intel core i7
16gb ddr3 1600 mhz
AMD radeon r9 m370x 2048mb

it happens at start up: as you can see from the youtube link i attached, i can solve it by opening and closing left, right bottom and top panel several times and moving the window.

i have no idea about gpu acceleration... sorry.
Photo of francesco

francesco

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Dear Arjun

i attached a video of the screen. and also screenshots.
The problem is that the (k) panel is moving. sometimes is ok, but most of the times it's not. i don't understand if i'm doing something wrong or if it's a bug.

Thank you for your fast answer!

Francesco


(Edited)
Photo of F Gherzi

F Gherzi

  • 2 Posts
  • 1 Reply Like
Hello,
I also have the same problem. But with all 3 mask tools: Graduated Filter, Radial Filter and Brush. It is happening with all images and language is set to Italian.
I'm running the program on a MacBook PRO.
Hope you can find a solution for us.

Thanks in advance

F.Gherzi
Photo of F Gherzi

F Gherzi

  • 2 Posts
  • 1 Reply Like
Problem partially solved: if you turn the language to english everything works fine.
Seems the issue is limited to italian.

F.Gherzi
Photo of francesco

francesco

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
yes me too, all the masks! and yes, english version is working fine. those lazy italians! :D
Photo of IVAN GUTIERREZ ZAMORA

IVAN GUTIERREZ ZAMORA

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
This reply was created from a merged topic originally titled In spanish, the text and controls in the right sidebar are too large, can not rea....

In spanish, if you need
to use edit controls (editing, crop, healing brush, brush, etc.) the
text displayed in the sidebar is too large and you can not read texts
(hidden behind the photo). I solved it by changing the text to English, but ...