Lightroom CC: Will not save photos, error "Unexpected error performing command: bad argument 1 to 'stringByAppendingPathComponent' (string expected, got nil)"

  • 2
  • Problem
  • Updated 2 weeks ago
  • (Edited)
When I click "Save to..." I get the error "Unexpected error performing command: bad argument 1 to 'stringByAppendingPathComponent' (string expected, got nil)"

I have tried rebooting, uninstalling and reinstalling, resetting preferences, changing default location for files. Nothing has worked.
Photo of Peter Price

Peter Price

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 6 months ago

  • 2
Photo of wintermute314

wintermute314

  • 11 Posts
  • 0 Reply Likes
Did you get a solution? I have the same problem and can no longer export pictures.

Photo of Peter Price

Peter Price

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
No, sorry to say. No-one responded here or by email, and I gave up and switched to Luminar. Much better experience, and much, much cheaper.

Hope you find the help you need.
Photo of wintermute314

wintermute314

  • 11 Posts
  • 0 Reply Likes
Interesting to hear. Does Luminar let you work with Google drive directly, or even better: with Google photos directly? I a bit fed up with buggy Lightroom cc...
Photo of Reinher Unfug

Reinher Unfug

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Had the same error. The path to "My Pictures" was set to a drive, which was not connected to my computer anymore... so setting the path of the Windows "My Pictures" folder to an existing path, resolved the error... strange