Lightroom CC - GTX 760 driver works in Photoshop but not in LR

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • (Edited)
Chris,
I just updated CC LR 6 64bit yesterday. With the new Preference | Performance menu item; I have a check in the Use Graphics Processor and have an error message "Graphics processor acceleration has been disabled due to errors. I followed the Learn More link which simply says that I should download the latest graphics card driver. Here is the LR detail of the graphics system:

Graphics Processor Info:
Check OpenGL support: Failed
Vendor: NVIDIA Corporation
Version: 3.3.0 NVIDIA 350.12
Renderer: GeForce GTX 760/PCIe/SSE2
LanguageVersion: 3.30 NVIDIA via Cg compiler
Dedicated video memory = 4096 MB GDDR5
Shared system memory = 7935 MB

As you can see; this graphics card more that meets the LR requirements.

If you remember this bug report from earlier; we resolved the PS issue by changing a line in a configuration file that I think was in PS; but I'm not sure which one. I suspect that this may be contributing to my new LR problem.

FWIW: CC PS 2014 is up to date and registers my GTX 760 board.

OR there could be another error somewhere in the Adobe products settings

OR there is a bug.

Please help.
Howard Heflin

Can you please help.

Note: This conversation was created from a reply on: Photoshop 14.1: nVidia GTX 7900 non-support GPU issue.
Photo of HHHeflin

HHHeflin

  • 15 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of HHHeflin

HHHeflin

  • 15 Posts
  • 0 Reply Likes
I just updated to LR 6.1 and the new version still does not recognize the my GTX 760 card.

Come on, Please HELP!
Howard Heflin