Lightroom CC: Local storage syncing forever 1723 photos after redirecting NAS

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 hour ago
  • In Progress
  • (Edited)
I've turned on the "store a copy locally" feature on, it download a copy of every photo to my NAS. I was connecting to my nas using the local IP address an them changed to use the local name. As soon as I've changed it, Lightroom thought that it had to move all the pictures from one location to another (wrong!) as it was a "new" destination. It moved all my 27k pictures except (or at least the app think is doesn't) 1723 photos. Now every time I start up the app it says that 1723 files are missing to move, I select to move them, and at the end, it says that wasn't able to move 1723 pictures.

I've attached the screenshots.
Photo of Marco Martins

Marco Martins

  • 68 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 2 weeks ago

  • 1
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 4427 Posts
  • 860 Reply Likes
Official Response

Ultimately the issue is that Lightroom CC for desktop will think a NAS is a different drive depending on if it's connection via IP address or local name.

The simple work-around is to only connect to the NAS using IP, or only connect to it using the local name; don't switch between the two. If a user does alternate and ends up in a weird state, choosing "Forget Volume" will resolve the issue in almost all cases. This isn't recommended unless the account is fully synced.  If the account isn't fully synced, additional precautions must be taken to ensure no information is lost.