Lightroom: Batch changes to develop settings not applied to all selected photos

  • 1
  • Question
  • Updated 3 years ago
Merged

This conversation has been merged. Please reference the main conversation: Lightroom: Applying Auto Tone to a batch of photos loses subsequent develop settings

This reply was created from a merged topic originally titled LIGHTROOM AUTO TONE and AUTO SYNC bug.1. Select all images in a large set (maybe 100+ shots)
2. Hit the AUTO tone button to have LR make auto adjustments
3. Enable AUTO SYNC
4. Change a slider value on a single image while all are selected
5. See that the change is made and is set for several images down the timeline
6. See that the change does not get applied (or is overridden by AUTO) further down the timeline. (bug)

Same issue with copy/paste settings with Auto Sync off.

Note: This conversation was created from a reply on: Lightroom: Batch changes to develop settings not applied to all selected photos.
Photo of seanhoyt-dot-art

seanhoyt-dot-art

  • 314 Posts
  • 51 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of John R. Ellis

John R. Ellis, Champion

  • 4372 Posts
  • 1160 Reply Likes
In the merged topic, Reoger Krueger wrote:

Same here. (Latest LR CC) Same with settings applied with presets. It's not that the changes aren't applied—they show in the history. But they're not reflected in the sliders. Haven't tested extensively, but it seems to be caused or exacerbated by having Leveling on in Lens Corrections.

Ah, further research pinned it down—Autotone doesn't actually happen when you execute it—all it does is mark images to be autotoned at some point in the future. Any changes you make before that deferred autotone happens get obliterated by it. Thank you Rob Cole, wherever you are now.

This conversation is no longer open for comments or replies.