Lightroom: after downloading the new version, I couldn't open it.

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
Lightroom: after downloading the new version, I couldn't open it. I had to go through a procedure with "terminal". It worked. But now, Lightroom doesn't work properly. Pictures take time to open, they are very dark before getting normal. Resizing is slow and has "jitters". What happened? How can I fix it?
Photo of maxence bilodeau

maxence bilodeau

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of Chris Cox

Chris Cox

  • 20280 Posts
  • 812 Reply Likes
What OS version are you using?
What did you do through the termina;/command line?
Photo of maxence bilodeau

maxence bilodeau

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Chris, thanks for replying.
I have OS X El Capitan  10.11.4

The termina thing, all I can remember is that Lightroom told me to copy a script that I had to add somewhere related to Termina (I'm sorry, I didn't know it will become an issue, so I didn't take notes.

I restarted my computer 3 times, the problem is still there.

Any idea?
Photo of Chris Cox

Chris Cox

  • 20280 Posts
  • 812 Reply Likes
OK, you used the script to fix permissions on your system.
That would not affect performance or cause "jitters".

So you need to provide more information about what exactly you are seeing happen.
Photo of maxence bilodeau

maxence bilodeau

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Thanks. I can be more precise on what I did to try to fix the problem:

Problem: "Lightroom encountered user permission issues on launch". Lightroon refused to launch.
So I finally did option 3 in the "troubleshoot for user account permission" and pasted, as directed, in Termina the file "lightroom correctpermission ZIP".
Lightroom finally started but, the best I can describe it, is "weak", "sick".
I select a picture, the picture becomes darker for a few seconds and finally opens correctly. If I do a basic exposure adjustment for example, lightroom responds weakly but eventually does it,. If I cerop a picture, it does some jittering (hope it's the right word), is slow to do the cropping. All that happens since I downloaded the lightroom update.
Any help?????
Photo of maxence bilodeau

maxence bilodeau

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Problem solved with help from support Line - had to do with the graphic card, it has been disabled in Lightroom and now everything works.  

Thank you again