Lightroom Classic 8.0: Crashes on Launch

  • 2
  • Problem
  • Updated 1 month ago
  • Acknowledged
  • (Edited)
Lightroom Classic 8.0 has suddenly started crashing shortly after startup, again! This problem really needs to be fixed. I send in crash reports, but get nothing back. Each time this has happened I've been left to fix it myself. On previous occasions I tried various methods to recover and eventually got Lr going again with no real knowledge of what actually fixed the problem. I just tried what appeared to fix it last time, but it didn't work this time. It would be very nice to hear back from Adobe. It would be great to have Adobe tell me they have identified the problem. It would be even better if Adobe told me they have fixed the problem. Meanwhile, I'm paying for a product that doesn't work! Lr Classic 8.0 is broken and needs fixing. As you can see, Lr hasn't even opened a catalogue before crashing.

Note: This conversation was created from a reply on: Lightroom Classic 8 crashing on launch.
Photo of Anthony Blackett

Anthony Blackett

  • 134 Posts
  • 49 Reply Likes

Posted 6 months ago

  • 2
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 5068 Posts
  • 1028 Reply Likes
Official Response
Anthony, I was able to find your crash report and we do have a bug logged in our system for this issue. I've forked this to a different thread because the crashes reported in that thread are unrelated to your crash. 

Does this occur occasionally or every time you launch?