Lightroom 6 and OneDrive (Cloud Storage)

  • 2
  • Problem
  • Updated 3 years ago
I have used Lightroom since the early days of the betas for v1. Now, I am having to seriously consider moving to a new product, since tech support is telling me that Adobe (I guess with V6 on) is NOT supporting cloud storage (again, I guess, other than its own). LR5 worked fine with OneDrive (importing, downloading, etc)--LR6 does not... And Tech support is pretty much telling me that is by design? That is very disappointing in this day and age.
Photo of John Linville

John Linville

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 2
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 4413 Posts
  • 1621 Reply Likes
Just because something isn't officially supported doesn't mean it won't work... it never was officially supported. So what were you doing before and what's happening now?
Photo of John Linville

John Linville

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
I am not doing anything different. In LR5 I could import from OneDrive (online only mode) and open the pictures as long as I was online, of course. Now, LR6 won't even see the pictures on OneDrive, unless I make them available offline, which means they are downloaded to my computer, which defeats the purpose.
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 4413 Posts
  • 1621 Reply Likes
Unfortunately I'm not familiar with how OneDrive works in online only mode, and I don't have time to do a deep dive into it this week, but hopefully someone else here uses it.
Photo of John Linville

John Linville

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
I did get with Tech Support again and found out how to reinstall LR5 under my CC account, so that is a relief. At least I can work with my files until they get LR6 fixed, which I assume they will.
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 4413 Posts
  • 1621 Reply Likes
Just a quick update John, in case you're still having trouble with this - I just ran into this thread that appears to have a solution https://forums.adobe.com/thread/1826369