Lightroom 5 cc does not open

  • 1
  • Question
  • Updated 3 years ago
I have used LR 5 CC for quite some time but now it does not open completely it only flashes the LR Logo and quickly disappears. I am using an iMac with Yosemite. Any solutions or ideas? Thanks!
Photo of Eugene Balun

Eugene Balun

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 3170 Posts
  • 516 Reply Likes
Have you tried resetting your preferences?
http://www.lightroomforums.net/showth...
Photo of Eugene Balun

Eugene Balun

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Thanks for the reply but sorry, if I could get the app to launch I would not need to ask for assistance. Lightroom via cc simply will not open. When I attempt to launch, the LR Logo flashes very briefly as if it tries to open but is disappears within a millisecond. I have tried to uninstall and reinstall without success. The CC Dropdown Menu states Uninstall is not available and the Adobe site will not let me download a copy.
Photo of Steve Sprengel

Steve Sprengel, Champion

  • 2586 Posts
  • 323 Reply Likes
Resetting preferences does not involve launching the app, it involves deleting a file when LR is not open.

The other thing to try is to clear the contents of but not delete the SLCache folder if this is the first update to LR since LR 5.4:
https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/...
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 3170 Posts
  • 516 Reply Likes
Perhaps you should read the link I sent. It tells you how to reset preferences (for which you do NOT open the application)
Photo of Eugene Balun

Eugene Balun

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Thank you Rikk and Steve. You both provided good working solution information. For future reference; Rikk, the link you provided was ineffective for whatever issue this was. Steve, after visiting your link the issue was quickly resolved. It appears completely signing out of CC and signing back in was the fix. Restarting the computer alone was not enough.

Thank you both once again. I very much appreciate you taking the time to assist with this issue.
Photo of Michael Stetz

Michael Stetz

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
for me it was just log out of creative cloud and log back in then LR 6 launched Steve's link