Lightroom: Resets on import

  • 1
  • Problem
  • Updated 6 years ago
  • (Edited)
Hi, I have an issue with lightroom when importing from SD card with internal or external card readers. During import from card, periodically, perhaps every couple of minutes the whole import resets and I have to start again.

This seems to be a bug. It did this with lightroom 4.1 and 4.2. I have noticed that if I uncheck 'Eject after import' it will not happen (although I like that feature).

Also I have noticed that when it resets, a very quick bar flashes up under the devices heading as if it has found my device. It comes up with the name of the card reader very briefly, then it resets. I have a screen shot of this too. Can you please help!

I am running a fairly new computer, windows 7 32GB Ram, very quick, so that should not be an issue.
Photo of J hardy

J hardy

  • 5 Posts
  • 4 Reply Likes
  • frustrated

Posted 6 years ago

  • 1
Photo of J hardy

J hardy

  • 5 Posts
  • 4 Reply Likes
Further information. In the image, M: drive - My camera or card reader is the bit that flicks up for a half second whenever it resets.
Photo of Becky Sowada

Becky Sowada, Adobe Employee

  • 508 Posts
  • 105 Reply Likes
It sounds like the connection with the card keeps getting lost. Try a different card, and see if the problem is isolated to just the one card.
Photo of J hardy

J hardy

  • 5 Posts
  • 4 Reply Likes
Hi,

I have tried multiple cards, multiple card readers, all usb input ports and I still get the problem. I do not seem to have the issue with card input at any other time. Also it seems to be a regular occurrence, it seems to happen at regular intervals, perhaps every one or two minutes. Thanks.