Lightroom Classic: Library module left column solo mode bug

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
  • In Progress
  • (Edited)
Lightroom Classic CC (7.1 release).

I have the left-most column of the library module (the Navigator, Catalog, Folders, Collections and Publish Services) set to "Solo Mode" so only one section is open at a time. Often (not every time) when I start Lightroom Classic CC and open the "Folders" dropdown it only opens a few pixels - enough to show a list of maybe five, five-and-a-half folders in all. There is no scroll bar so I cannot access the rest of the list. If I close then re-open the "Folders" section using the dropdown, it works properly.

Bug needs to be fixed. 
Photo of ajlowndes

ajlowndes

  • 9 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 15365 Posts
  • 2239 Reply Likes
What OS/version are you running on? I could not reproduce this. See if you can narrow down what state you're in when you exit the app and relaunch it when this happens. I suspect it some variable in set up to reproduce.
(Edited)
Photo of ajlowndes

ajlowndes

  • 9 Posts
  • 1 Reply Like
Oh sorry about that. Mac OS 10.13.2 on a MPB.

I just opened LR to see if I could reproduce the error. It opened fine with the Folders panel expanded properly. I clicked on the "Collections" dropdown instead and managed to reproduce the error with that section. See this screenshot:

and this further screenshot after I collapsed the "Collections" dropdown and re-expanded it (this second screenshot displays correctly).


hope that helps
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 15365 Posts
  • 2239 Reply Likes
Official Response
OK. I think I have repro steps. Let me have engineering take a look.