Lightroom: Leica Monochrom dng filed not shown as thumbnail form SD card - casually no repeatability

  • 1
  • Problem
  • Updated 7 years ago
  • In Progress
  • (Edited)
Lr4.3 and Leica Monochrome DNG files
- Mac Book pro (late 2008)
- OS: Last update Snow Lion
- RAM : 8 Gb

As I try to import pictures form sd card I cannot see thumbnail but only grey imagine with "dng" written in.
Please note that all pictures are in the same folder in Sd Card,
After import I can see them
But if I check for the second time to see the pictures before importing (still in the SD) some photo are clear! and Others remain only as grey dng logo!! Without any logical ratio one photo is not shown and after it is shown!!
After import alla photo could be seen....
No rules aven in mistakes make impossible to me to investigate.
Thanks.
marcello
Photo of Marcello Gattuso

Marcello Gattuso

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 7 years ago

  • 1
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 16101 Posts
  • 2541 Reply Likes
Is this the issue you are seeing? http://feedback.photoshop.com/photosh...
Photo of Marcello Gattuso

Marcello Gattuso

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
No thanks, my issue consist in not viewing the thumbnail coming from my SD in "importing section" of LR4.
Those pictures have been taken by Leica Monochrom.
But sometimes some those picture could be seen..no rules...
Thanks.
Marcello
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 16101 Posts
  • 2541 Reply Likes
OK. Team is tracking down that camera to try and repro.
Photo of Benjamin Warde

Benjamin Warde, Employee

  • 487 Posts
  • 79 Reply Likes
Official Response
Hi Marcello,

We are able to reproduce this problem, and have entered the issue into our bug database. Thanks for letting us know!

-Ben
Photo of Marcello Gattuso

Marcello Gattuso

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Thanks, and do you have prediction of time for solution?
Please also note that If you stop and restart LR4 in the same situation ( without any change) you could find some pictures that before were without thumbnails now with thumbnails and others that before showed thumbnails without.
There is no logical repeatability of this issue at all. So you can't understand why.
Thanks .
MARCELLO