Lightroom: In 'Lights Out', Lr is generating additional white frames/borders

  • 1
  • Problem
  • Updated 7 years ago
  • Acknowledged
  • (Edited)
Hello,
I have problems when using 'Lights out' in the Library and Develop modules.

In Develop, a white frame/border appears in the middle of the image when using 'lights out'. (identical to the border that is generated around an image with Lights out)

In Library, the lights out key indiscriminately generates a (sometimes several) white square over several photos, same as above.

I've searched for similar issues on the web but can't find any solutions...

Any help resolving this would be greatly appreciated!

Thanks,
IB

Photo of IndyBindy

IndyBindy

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 7 years ago

  • 1
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 4397 Posts
  • 1610 Reply Likes
Well spotted! Yes, I can reproduce what appears to be the same problem. Try something for me - turn the 2nd window on - the button just above the filmstrip - do the grid view boxes line up with those space white borders, by any chance?

There's some bugginess between secondary window and lights out. Even with the second window turned off, it's leaving a hole in the lights out.

To reproduce the above:

Place the secondary window over the top of the main window, and then turn it off. Now press L to turn out the lights. Result is as above.
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 4397 Posts
  • 1610 Reply Likes
I've dropped this straight into the bugbase, as some of the guys are away for the week.

Workaround for now is to set the secondary window to Loupe view before turning it off - then you don't get the weird holes in the lights out.
Photo of IndyBindy

IndyBindy

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Thanks Victoria! Great advice.
I thought I was the only one with a faulty Lr!
cheers,
IB
Photo of TK

TK

  • 531 Posts
  • 110 Reply Likes
Cannot confirm this behaviour on Windows XP, LR 3.4.

Might be a "Mac only" bug?
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 4397 Posts
  • 1610 Reply Likes
Yep, confirmed Mac only