Lightroom CC 2015: When I export a book in JPEG, the Background image is not exported

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • (Edited)
Photo of croucrou.com

croucrou.com

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of Arjun Haarith

Arjun Haarith, Employee

  • 83 Posts
  • 22 Reply Likes
Hi,

Thanks for reporting this. However, I would like to know few things in order to investigate this issue.
By seeing the screenshot I am assuming you are using Win 10 machine.
What is the version of Lightroom you are using ? Have you encountered this issue earlier, or is it happening on the current version that you are using ?

I have tried this out from my end, and I was able to export the book with background images. I have attached them here for reference.





Please let me know if this was what you were expecting.

Thanks,
Arjun 
Photo of croucrou.com

croucrou.com

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi,
Thanks for your help
i use the 2015.7

after your post i try with a new book and it works
i come back to my book and now it work on some page.

at this time i don't know why it dosen't work in some case.
Photo of croucrou.com

croucrou.com

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
i think i have seen this problem in the past in previous version.
Photo of Arjun Haarith

Arjun Haarith, Employee

  • 83 Posts
  • 22 Reply Likes
Thanks for your inputs. Since it works with the new book, I assume the the background image exporting works as expected. 
However, since it does not work for some cases, we need to see what exactly happens in that case. 
In your original book (where the issue was present), can you try to apply a different background image and try it out once ? In that case, we can see if its the problem with that book or the specific background image.
If you can share your workflow on what actions you are performing, we can try it out.

Thanks,
Arjun