In lightroom 6.4, impromptu slideshow gives error message: video support is disabled. This didn't happen in 6.3.

  • 3
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • Solved
Photo of Maxwell Layard

Maxwell Layard

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 3
Photo of Simon Chen

Simon Chen, Principal Computer Scientist

  • 1599 Posts
  • 527 Reply Likes
I could reproduce the bug. Will investigate. Thanks.

For the time being, go to the slideshow module and play from there as a workaround. 
(Edited)
Photo of Martin Ohye

Martin Ohye

  • 10 Posts
  • 1 Reply Like
I am suffering this too.

If I open lightroom and it is in the develop module (from the previous use of lightroom) clicking on the triangle for an impromptu slide show gives the message "Video support is disabled". For a work around - just switch to slideshow module, change nothing, switch back to develop and click impromptu slideshow again and it then does the slide show.

The slide show also is still showing the first image shown in a very pixelated form - it looks like an upsized thumbnail image.
Photo of Stefan Ellerbrock

Stefan Ellerbrock

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Just to confirm that Martin Ohye's workaround works for me as well. In fact it works whether you are in the Library or Develop module. Just switching to the Slideshow module and back causes the Impromptu Slideshow to work.
Greets
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 5029 Posts
  • 1959 Reply Likes
Official Response
This should be fixed in the 2015.5 / 6.5 update released today.
Photo of Martin Ohye

Martin Ohye

  • 10 Posts
  • 1 Reply Like
It is working for me in 2015.5 / 6.5 on Win 10. Thanks.