Import bug in LR Classic where everything is always deselected

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 months ago
Merged

This conversation has been merged. Please reference the main conversation: Lightroom Classic: Drag & Drop no longer works for import

I've been having a recent bug where the default import setting is to have everything deselected. I see no other way of operating the import menu to fix it either.
My setup with photos is to cull and rate them all in Photo Mechanic and then import to LR. Sometimes if I only want to import a certain selection from photo mechanic, I'll select all the ones of a certain number rating from PM and drag them into LR. In that LR import dialog box, it will usually show all the photos in that folder and the selected ones (that I chose from PM) to import are usually the exact same selection.
HOWEVER, recently, when I bring in a certain selection of photos or even the entire folder's worth, it will all be deselected. Not a single photo selected and I don't know why.
Photo of Tom Fewchuk

Tom Fewchuk

  • 6 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 4 months ago

  • 1
Photo of Anthony Blackett

Anthony Blackett

  • 270 Posts
  • 74 Reply Likes
It's a bug that has already been reported and acknowledged, so I guess it will be fixed eventually.

https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/drag-drop-no-longer-works-for-import
Photo of Tom Fewchuk

Tom Fewchuk

  • 6 Posts
  • 1 Reply Like
Ah true, thanks for that!
And yea it does seem when you don't have an SD card in the card reader, it works.

This conversation is no longer open for comments or replies.