Histogram has gone missing on iPad Pro 10.5"

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 weeks ago
Merged

This conversation has been merged. Please reference the main conversation: Lightroom mobile: Histogram not displayed in rate mote (star)

I sat down with my 10.5" iPad Pro last night to do some flagging and basic processing, and thought I was going crazy when I couldn't get the histogram to display. I looked up how it's supposed to work (two finger tap - what I was trying with no luck), but nothing worked. First two-finger tap would bring up image info (as usual - tap those to cycle through options); second two-finger tap makes the info disappear, but the histogram doesn't appear; third two-finger tap produces no change; fourth two-finger tap and you're back to image info.

I went into the "three dots" menu > View Options, and Show/Hide Histogram is greyed out, no matter what I do. Show/Hide Info has the blue vertical bar next to it; if I turn off Show Info Overlays, it turns back on when I tap it or when I tap Show/Hide Info, but Show/Hide Histogram is always greyed out.

Everything works as expected on my iPhone XS - two-finger tap brings up image info, then histogram, then turns them off, etc. The problem seems to only be on my iPad Pro. This is with the latest version of Lightroom CC and iOS 12.1.3.
Photo of Rick Baumhauer

Rick Baumhauer

  • 43 Posts
  • 22 Reply Likes
  • Mystified

Posted 3 weeks ago

  • 1
Photo of Antoine Hlmn

Antoine Hlmn

  • 379 Posts
  • 101 Reply Likes
I've already reported this bug, I guess.

They've removed the histogram from the previeuw mode, it's only available in edit mode.
Photo of Antoine Hlmn

Antoine Hlmn

  • 379 Posts
  • 101 Reply Likes

This conversation is no longer open for comments or replies.