Lightroom: Going from Library to Develop, Develop always shows first image in folder

  • 1
  • Problem
  • Updated 11 months ago
  • Solved
  • (Edited)
If there are many images in a folder and, in Library module, focus is on image 34 for example, when I move to Develop module, the Develop module always switches to the first image in folder. 
(I've been using LR for years and don't think it's me. This is something new and it's damn frustrating and difficult to work)
Photo of Lew

Lew

  • 17 Posts
  • 3 Reply Likes
  • frustrated, angry

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of John R. Ellis

John R. Ellis, Champion

  • 3895 Posts
  • 1035 Reply Likes
Try resetting LR's preferences: https://www.lightroomqueen.com/articles-page/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/ . Sprinkling that magic fairy dust often fixes things when LR's user interface starts misbehaving.
Photo of Francis Halin

Francis Halin

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Your helpful answer saved my day. Just a little bit of adrenaline when I saw no picture on the screen, but when I loaded the catalog again everything was fine :-). Thanks a lot.
Photo of Lew

Lew

  • 17 Posts
  • 3 Reply Likes
Resetting the preferences fixed the problem.
Thanks a lot.
Photo of John R. Ellis

John R. Ellis, Champion

  • 3895 Posts
  • 1035 Reply Likes
Glad it was that easy to fix.
Photo of Lew

Lew

  • 17 Posts
  • 3 Reply Likes
Compared to the rest of my life, a fresh install of windows while getting a coloscopy would be easy
Photo of Francis Halin

Francis Halin

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I got the same problem and this post and the helpful answer saved my day. Just a little bit of adrenaline when I saw no picture on the screen, but when I loaded the catalog again everything was fine :-). Thanks a lot.