Elements: PSE10 - Freezing problem using RAW editing

  • 1
  • Problem
  • Updated 6 years ago
  • (Edited)
Hi, I have used Elements in various forms for more than 12 years. About a year ago instaled a new PC and moved from XP - W7 and from PSE6 to 10.
Last week, after working faultlessly, I experienced "freezing" when editing in RAW.
After rebooting, other jobs can be done without problems, but when I go back into PSE10 it will freeze again in Raw. If I work on a different image it may go through ok and sometimes 2 or 3 but then freeze again.
I updated to RAW 6.7 but no improvement!
Help please,
WFW.
Photo of Fabian Wilkinson

Fabian Wilkinson

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 6 years ago

  • 1
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14049 Posts
  • 1735 Reply Likes
Hello Fabian,

When you say you get a Freeze is just Elements freezing up? or the whole system?
Photo of Fabian Wilkinson

Fabian Wilkinson

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Good day Jeffrey,

The whole system freezes. I have to switch off at the mains and re-boot.

Otherwise everything else on the PC seems ok.

Thanks for your quick consideration.
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14049 Posts
  • 1735 Reply Likes
If the whole system is freezing, this indicates a much lower level problem with the system, either with drivers, or a hardware failure.
Photo of Fabian Wilkinson

Fabian Wilkinson

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
OK, thanks for your help Jeffrey