Fix: Export As

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
  • Solved
Will you be fixing 'Export As' as it no longer works with PS 2018?

Photo of Matt Whitby

Matt Whitby

  • 14 Posts
  • 5 Reply Likes
  • Fed up with an ever more bloated product.

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Hannah Nicollet

Hannah Nicollet, Quality Engineer

  • 711 Posts
  • 296 Reply Likes
Hi Matt,

I'm sorry the Export As dialog isn't working for you.

What OS are you running and when you say you are running CC 2018, which version are you referring to? (found in Help > System Info on Photoshop).

Thanks,
Hannah
Photo of Matt Whitby

Matt Whitby

  • 14 Posts
  • 5 Reply Likes
Windows 10.

PS v. 19.0
Photo of John Maguire

John Maguire

  • 398 Posts
  • 84 Reply Likes
by any chance can you close the export panel and show us the layers.
Photo of Matt Whitby

Matt Whitby

  • 14 Posts
  • 5 Reply Likes
Sure.  Here you go.
Photo of John Maguire

John Maguire

  • 398 Posts
  • 84 Reply Likes
Try merging everything to a new layer, than export it.  First elect the top layer, than use "Layer, merge, visible," or Shift-control-alt-e. It will make a copy of all the layers into 1, than try the export panel. I don't think it should matter but am not sure as I don't use export as but I did just try it successfully.
Photo of Matt Whitby

Matt Whitby

  • 14 Posts
  • 5 Reply Likes
I'll give that a go and report back, but I don't want to have to do that each time.
Photo of John Maguire

John Maguire

  • 398 Posts
  • 84 Reply Likes
I just tried it both way, like yours and stamped with the export and it works here. the only other thing I can come up with is to try resetting the preferences, or sending the file to me or a friend you know and let him try it. I may be something in the layers themselves but I can't imagine what

Have you tried a different file. Load something else and do a few random edits, "go crazy," than try export.
Photo of Matt Whitby

Matt Whitby

  • 14 Posts
  • 5 Reply Likes
Merging didn't work.
Photo of Matt Whitby

Matt Whitby

  • 14 Posts
  • 5 Reply Likes
Even loading a small file (2048px long side) and no edits, and it doesn't export.
Photo of Matt Whitby

Matt Whitby

  • 14 Posts
  • 5 Reply Likes
Resetting preferences resolved the issue.
Photo of John Maguire

John Maguire

  • 398 Posts
  • 84 Reply Likes
Glad to hear it!!
Photo of David

David, Official Rep

  • 2800 Posts
  • 390 Reply Likes
Howdy Matt,

If this bug ever comes back up again, could you let us know as well as give us an idea what you were doing.  It might be random, but if not, it'd be good for us to collect data on the issue.

Thanks,
David
Photo of Matt Whitby

Matt Whitby

  • 14 Posts
  • 5 Reply Likes
Will do.