Lightroom: Facebook Export in broken/errors

  • 3
  • Problem
  • Updated 8 years ago
  • Solved
  • (Edited)
Facebook publishing doesn't work at all in LR 3.3. :-(
I get this error (see screenshot) every time. :-(

Here's a corresponding excerpt of my console.log -- obviously a bug that needs to be fixed...

27.03.11 22:31:01 Adobe Lightroom 3[48905] Warning failed to send request 0: -1
27.03.11 22:31:02 Adobe Lightroom 3[48905] Warning failed to send request 0: -1
27.03.11 22:31:03 Adobe Lightroom 3[48905] Warning failed to send request 0: -1
27.03.11 22:31:13 [0x0-0x1d08d07].com.adobe.Lightroom3[48905] Notice 2011-03-27 22:31:13.353 Adobe Help[51959:903] NSDocumentController Info.plist warning: The values of CFBundleTypeRole entries must be 'Editor', 'Viewer', 'None', or 'Shell'.
27.03.11 22:37:44 Adobe Lightroom 3[48905] Warning Oops! An untagged string (?:0: attempt to index field 'albumInfo' (a boolean value)) got thrown far enough that we display it to the user. This shouldn't happen.
27.03.11 22:38:01 Adobe Lightroom 3[48905] Warning AgNewCreationsDialog ERROR New creation dialog failure ?:0: attempt to index field 'albumInfo' (a boolean value)
27.03.11 23:23:25 Adobe Lightroom 3[52086] Warning Could not get album info from Facebook.
27.03.11 23:24:10 Adobe Lightroom 3[52086] Warning Oops! An untagged string (?:0: attempt to index field 'albumInfo' (a boolean value)) got thrown far enough that we display it to the user. This shouldn't happen.
27.03.11 23:24:35 Adobe Lightroom 3[52086] Warning AgNewCreationsDialog ERROR New creation dialog failure ?:0: attempt to index field 'albumInfo' (a boolean value)
Photo of MetaWops

MetaWops

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 8 years ago

  • 3
Photo of MetaWops

MetaWops

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Facebook publishing doesn't work at all in LR 3.3. :-(
I get this error (see screenshot) every time. :-(

Here's a corresponding excerpt of my console.log -- obviously a bug that needs to be fixed...

27.03.11 22:31:01 Adobe Lightroom 3[48905] Warning failed to send request 0: -1
27.03.11 22:31:02 Adobe Lightroom 3[48905] Warning failed to send request 0: -1
27.03.11 22:31:03 Adobe Lightroom 3[48905] Warning failed to send request 0: -1
27.03.11 22:31:13 [0x0-0x1d08d07].com.adobe.Lightroom3[48905] Notice 2011-03-27 22:31:13.353 Adobe Help[51959:903] NSDocumentController Info.plist warning: The values of CFBundleTypeRole entries must be 'Editor', 'Viewer', 'None', or 'Shell'.
27.03.11 22:37:44 Adobe Lightroom 3[48905] Warning Oops! An untagged string (?:0: attempt to index field 'albumInfo' (a boolean value)) got thrown far enough that we display it to the user. This shouldn't happen.
27.03.11 22:38:01 Adobe Lightroom 3[48905] Warning AgNewCreationsDialog ERROR New creation dialog failure ?:0: attempt to index field 'albumInfo' (a boolean value)
27.03.11 23:23:25 Adobe Lightroom 3[52086] Warning Could not get album info from Facebook.
27.03.11 23:24:10 Adobe Lightroom 3[52086] Warning Oops! An untagged string (?:0: attempt to index field 'albumInfo' (a boolean value)) got thrown far enough that we display it to the user. This shouldn't happen.
27.03.11 23:24:35 Adobe Lightroom 3[52086] Warning AgNewCreationsDialog ERROR New creation dialog failure ?:0: attempt to index field 'albumInfo' (a boolean value)

This reply was created from a merged topic originally titled
Facebook export broken.
Photo of Julie Kmoch

Julie Kmoch, Sr. Development Manager

  • 103 Posts
  • 40 Reply Likes
I think this is happening because you're not currently authorized on Facebook. Try this: right-click on your Facebook publish service, choose Edit Settings, and look at the "Facebook Account" section to make sure you're authorized.

We've added better error handling to the next dot release version to catch this.
Photo of MetaWops

MetaWops

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
nope, I am authorized. I can send screenshots if you want.
Photo of Shangara Singh

Shangara Singh

  • 20 Posts
  • 15 Reply Likes
I think authorization also fails if you have a Facebook business account.
Photo of Julie Kmoch

Julie Kmoch, Sr. Development Manager

  • 103 Posts
  • 40 Reply Likes
You might try the 3.4 release candidate at http://labs.adobe.com/downloads/light..., although if it's not the authorization issue, I'm not confident we've hit your case. Does the album that you're trying to publish to still exist on Facebook?
Photo of Shangara Singh

Shangara Singh

  • 20 Posts
  • 15 Reply Likes
Julie, was your last post aimed at MetaWop? I mentioned Facebook business account because that's the only one I have made for testing. I know others have managed to authorize accounts so assumed they were using personal accounts. I am also UK-based and that may be an issue too (you never know!). However, I had no problems authorizing my Flickr account.
Photo of Julie Kmoch

Julie Kmoch, Sr. Development Manager

  • 103 Posts
  • 40 Reply Likes
Yes, sorry, that was a question for MetaWop. By the way, Shangara, the 3.4 RC now takes advantage of Facebook's new API for posting to business accounts.
Photo of Shangara Singh

Shangara Singh

  • 20 Posts
  • 15 Reply Likes
Thanks, Julie, that sounds good.
Photo of Shangara Singh

Shangara Singh

  • 20 Posts
  • 15 Reply Likes
Julie, tried the Lr 3.4 RC. I clicked on Authorize after logging into our business Facebook account but got same error as with Lr v3.3: Can't Save Changes: Authorizing...
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 15339 Posts
  • 2228 Reply Likes
I know that there are bug fixes that have been made to 3.4 since they posted the 3.4 release candidate (based on feedback from that build posting) - so she may be referencing that. I'll let Julie clarify.
Photo of MetaWops

MetaWops

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
Just to let you know: I'm in the process of reproducing the problem. Currently, I'm getting other/new problems with publishing a collection to Facebook.
let me sort it out & I'll post details soon here.
Photo of Julie Kmoch

Julie Kmoch, Sr. Development Manager

  • 103 Posts
  • 40 Reply Likes
MetaWops, can I contact you offline?
Photo of MetaWops

MetaWops

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes
sure. how can we manage this? I'm on Twitter (@metawops) -- you too? We could DM us our eMail addresses. Or do you have my eMail address already? (From the registration here or on the Adobe forum?) Then go ahead and mail me. :-)
Photo of Mark Greenmantle

Mark Greenmantle

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I am not familiar with the log files as posted above and have only seen this recurring error from both LR3.3 and LR3.4 both on Win7 Pro 64bit with 8GB RAM and more than enough scratch disk space:
"Failed to retrieve item info" in two separate pop up windows.

Every time I try to upload a batch to Facebook it sends the first file to the right gallery just fine but then throws that error and fails to proceed to the next file.

I am not keen on the notion of uploading most of a 2000+ image gallery set file by painful file before deadline.

Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 15339 Posts
  • 2228 Reply Likes
Official Response
These problems should be solved by the official release of Lightroom 3.4:

http://adobe.ly/fva6UM

Let us know if you're still experiencing issues after this release.