LIGHTROOM: Exported pictures thumbnails partially grey on windows

  • 1
  • Problem
  • Updated 6 years ago
  • Not a Problem
  • (Edited)
On windows Seven 64 bits : Sometimes (5 to 10% of the pictures) the thumbnails of exported pictures are not complete : a portion of the thumbnail in the windows viewer is grey. No problem when i display the whole picture, but it is quite annoying : I have to delete the picture and export it again.

It appears randomly, I don't know why it appears and this picture and not this one.

Photo of ERIC BURLET

ERIC BURLET

  • 69 Posts
  • 3 Reply Likes
  • not happy with LR these times...

Posted 6 years ago

  • 1
Photo of ERIC BURLET

ERIC BURLET

  • 69 Posts
  • 3 Reply Likes
And it can happen 5 times successively on the same picture : export, delete, export again, delete again, ...
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 3813 Posts
  • 1262 Reply Likes
Eric, if it's only the thumbnail that's getting corrupted, then it sounds like Windows is trying to build its thumbnail before LR's finished exporting the file. That usually happens when an Explorer window is viewing the folder that you're exporting to. If you 'show hidden files' in Explorer, you should be able to delete the thumbs.db that Windows has created, and it *should* rebuild a new one with correct thumbnails. Or just don't view that folder until the export's finished.
Photo of ERIC BURLET

ERIC BURLET

  • 69 Posts
  • 3 Reply Likes
Not able to delete the thumbs.db (not found even with the hidden files shown!), but exporting with folder close work well, you're right!

Thank you Victoria once again!