Lightroom Classic: Export with previous fails when using using a user preset

  • 2
  • Problem
  • Updated 5 months ago
  • Solved
  • (Edited)
Hi there,

Funny bug with the export function:
The function to Export with Previous does not work when the previous export was a User Preset. It's the previous previous setting that is then used.

Cheers!
Photo of Antoine Hlmn

Antoine Hlmn

  • 908 Posts
  • 219 Reply Likes

Posted 11 months ago

  • 2
Photo of Yves Crausaz

Yves Crausaz

  • 749 Posts
  • 105 Reply Likes
Same for me,

Version Lightroom Classic: 8.4 [ 201908011719-03751b60 ]
Licence: Creative Cloud
Paramètre de langue: fr
Système d'exploitation : Mac OS 10
Version : 10.14.6 [18G87]
Architecture de l'application : x64
Nombre de processeurs logiques: 6
Vitesse du processeur : 3.1 Ghz
Mémoire intégrée : 40 960.0 Mo
Mémoire réelle disponible pour Lightroom : 40 960.0 Mo
Mémoire réelle utilisée par Lightroom : 6 011.7 Mo (14.6%)
Mémoire virtuelle utilisée par Lightroom : 13 638.2 Mo
Taille de la mémoire cache : 710.8Mo
Version interne de Camera Raw: 11.4 [ 273 ]
Nombre maximal de liens utilisé par Camera Raw  : 4
Optimisation SIMD de Camera Raw : SSE2,AVX,AVX2
Mémoire virtuelle de Camera Raw: 1220Mo / 20479Mo (5%)
Mémoire réelle de Camera Raw: 1244Mo / 40960Mo (3%)
Affichages : 1) 5120x2880

Informations relatives au processeur graphique :
Metal: AMD Radeon Pro 575X

Path to presets...
Bibliothèque/Application Support/Adobe/Lightroom/Export Preset/Resizer multiple/Resizer bureau.lrtemplate


Photo of Tom Mickow

Tom Mickow

  • 514 Posts
  • 210 Reply Likes
Seems to be working as expected for me on Win10 / Lr Classic 8.4.
Antoine - are you Mac or PC?
Photo of Antoine Hlmn

Antoine Hlmn

  • 908 Posts
  • 219 Reply Likes
I'm on mac, Yves as well. Suppose it's system related?
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 7535 Posts
  • 1726 Reply Likes
I cannot reproduce on Mac 10.14.6 with Lightroom Classic 8.4.  If someone would like to write out step by step instructions so that we are certain we aren't missing anything, I would be happy to try again. 
Photo of Antoine Hlmn

Antoine Hlmn

  • 908 Posts
  • 219 Reply Likes
Here is a screen recording. (by the way, no way to upload vids on here? It could be useful. Or sync videos from LR? *wink wink*)

https://www.dropbox.com/s/jicks0v8lpm85x1/LR_Export_bug.mp4?dl=0

As you can see:
1) I export using my preset: simple JPEG, quality at 100% to the desktop
2) I export "with previous" --> in renders a TIFF in a named folder. That's what I've used before.
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 7535 Posts
  • 1726 Reply Likes
Ok, Antoine, I was using the Menu commands at the top. I cannot get it to fail there. I can get it to fail with the context (right-click). I will log a bug. 
Photo of Antoine Hlmn

Antoine Hlmn

  • 908 Posts
  • 219 Reply Likes
Great! Strange 2 different GUI element call a different piece of code, though.

I wish there were a bug bounty at Adobe’s
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 7535 Posts
  • 1726 Reply Likes

Updates to Lightroom Classic, Camera Raw, and the Lightroom Ecosystem were released yesterday and contain a fix for this issue.  Please install the appropriate update and see if it solves this problem. You can read more about the updates here.

Thank you for your patience.