Lightroom Classic: Export using Percentage results in wrong dimensions under certain repeatable scenarios

  • 2
  • Problem
  • Updated 1 year ago
  • Solved
  • (Edited)
This issue is on Lightroom Classic 7.4.   If you export using Width&Height, Long Edge, Short Edge or Dimensions with no number in the size value fields and then do an export using Percentage than the percentage value is ignored.  If correct values are in the above 4 dialogs than the Percentage export will work correctly.  The dialogs for Width&Height, Long Edge, Short Edge or Dimensions should not allow an export if the length fields are not filled in with valid values.  The problem does not seem to correct itself unless you do an export with a valid value is the above four export choices.  

See this U2U thread for more detailed explanations and examples.  https://forums.adobe.com/thread/2508201
Photo of Robert Somrak

Robert Somrak, Champion

  • 388 Posts
  • 130 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 2
Photo of Smit Keniya

Smit Keniya, Employee

  • 234 Posts
  • 116 Reply Likes
Hi Robert,

We were able to reproduce this on macOS 10.13 but not on Win10. We have logged a bug for this.
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 5882 Posts
  • 1290 Reply Likes
Official Response
Lightroom Classic CC 7.5 was released today and should address this issue.  If you don’t see the update in your Creative Cloud App, hit the [Ctrl/Cmd]+ [Alt/Opt]+[R] to force a refresh. 

Give the new version a try and let us know if it solves the issue. 
Photo of Robert Somrak

Robert Somrak, Champion

  • 388 Posts
  • 130 Reply Likes
Appears to be working now.  Thanks