Camera Raw/Lightroom: Enhance Details broken - All-black preview and final render

  • 209
  • Problem
  • Updated 7 months ago
  • In Progress
  • (Edited)
I was super excited about the new Enhance Details feature rolling out today.  However, something about it refuses to work for me.  When I select the feature on an image, the preview pane only shows a completely black pane on the "Enhanced" version.  Furthermore, when I click the "Enhance" button, processor and GPU rev up and the progress bar moves, but ultimately it only renders a completely black DNG.  This seems to happen on any photo in my collection.  I have verified that I am updated to the correct version of windows, and that I am working on a CR2 RAW file.  Screenshots:

 

Photo of Kley Todd

Kley Todd

  • 9 Posts
  • 2 Reply Likes
  • frustrated

Posted 10 months ago

  • 209
Photo of Pete Green

Pete Green, Customer Advocate

  • 752 Posts
  • 147 Reply Likes
Official Response
From what I can tell so far, we're not dealing with a driver issue, though it seems to affect NVIDIA cards mostly (however not exclusively).

To help with our investigations, we'd like to collect some DXDiag logs. 

Here are some instructions:
Use the DirectX Diagnostic tool that comes with Windows called dxdiag. 

Basic instructions:

  1. Use the Run command from the Start menu (Winkey + R)
  2. Type dxdiag and press Enter
  3. A small dialog will appear on the screen with some info.  If you press the Save All Information button you can save out a text file containing detailed information regarding the DirectX setup on the user's machine.
    1. User-added image
  4. If you could share the text files with me directly, email them to petgreen [at] adobe [dot] com. I'll pass them onto the engineering team.

Thank you!
Pete