Elements Organiser must close after marking face, naming and pressing return

  • 1
  • Problem
  • Updated 5 years ago
After updating to the the current version elements does not allow me to add a marking face box, label and move on. After it forces a close I reopen it and then I can label the marking face box previously created.

I have tried uninstalling and reinstalling.

I have also tried reparing my catelog and re indexing it. Nothing has worked.

This function of marking faces used to work perfectly.

When I create a new catalog with just one photo the mark face actually works. I have spent 100's of hours marking faces and performing tagging with this software. I hope this does not mean I need to start a new catalog, and if I do and happens again then this is no solution.

My stats are:

Elements Organizer 12.0.0.0

Core Version: 12.1 (20140303.12.1.49334)

Language Version: 12.0 (20130925.r.43436)

Current Catalog:

Catalog Name: My Catalog

Catalog Location: F:\Users\Brad\Documents\Photoshop Essentials Catalog\My Catalog

Catalog Size: 24.6MB

Catalog Cache Size: 350.5MB

System:

Operating System Name: Windows 7

Operating System Version: 6.1 Service Pack 1

System Architecture: Intel CPU Family:6 Model:10 Stepping:5 with MMX, SSE Integer, SSE FP

Built-in Memory: 14GB

Free Memory: 10GB

Important Drivers / Plug-ins / Libraries:

Microsoft DirectX Version: 9.0

Apple QuickTime Version: 7.75

Adobe Reader Version: 10.1

Adobe Acrobat Version: Not installed

CD and DVD drives:

D: (HL-DT-ST BD-RE BUS: 1 ID: 1 Firmware: BH08LS20)

E: (HL-DT-ST DVDRAM BUS: 1 ID: 1 Firmware: GH22NS50)
Photo of Brad Bawcombe

Brad Bawcombe

  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 5 years ago

  • 1

Be the first to post a reply!