Elements 2: Not printing in color

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • (Edited)
Elements 2 has stopped printing in color on Epson xp 800. Prints in color from internet and printer copy feature. Epson determined problem may be with Photoshop.
Photo of joanne netland

joanne netland

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 13977 Posts
  • 1670 Reply Likes
Did it ever print in color? If so, what changed? What OS/version are you running on?
Photo of joanne netland

joanne netland

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Yes, it always printed in color. Just stopped printing color from Photoshop. What is OS/version?
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 13977 Posts
  • 1670 Reply Likes
OS = Mac or Windows
Version = e.g. Mac OS 10.10; Window 7 64-bit
Photo of joanne netland

joanne netland

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Windows 8 64-bit
Photo of joanne netland

joanne netland

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Jeffrey,
After two days of battling this problem I partially solved it this way. In Print Preview the setting was Dot Gain 15% and I don't know how that happened as I was not making changes there. When I set it to XP800 700 600 Series Photo it printed in color. However, I have lost some Photoshop capabilities such as very limited color choices. I may not be at the original setting but at least it prints in color
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 13972 Posts
  • 1664 Reply Likes
Have you tried restoring your prefs? Hold down ctrl + alt + shift when launching Elements? If that doesn't restore the settings, it may be the print driver settings and Epson can tell you how to restore their prefs.