Elements 13: Won't launch on windows 8.1

  • 2
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • (Edited)
I have Elements 13 installed on an external drive. It has been working fine until today but it won't launch from the shortcut or from the actual program icon.

If the answer is reinstall, please give directions since I bought online and don't have a disk. Will I have to reconnect my 15,000 pictures if I reinstall?

Thanks
Photo of David Rizor

David Rizor

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 2
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14147 Posts
  • 1765 Reply Likes
What is the behavior when you try to launch? Does it give an error?

If you need to reinstall, your download products are available by logging into Adobe.com and going to your products page: https://www.adobe.com/account/my-prod...
Photo of diana diehl

diana diehl

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi, I am having the same problem. I get no error message. It does not matter whether I try to launch from the Windows Start tile, from the .exe file in its folder, or by using the "Open With" dialogue on an image. There is no action at all when I click. Elements 13 was set as my default for opening images, which stopped working as well.

I tried going to the Control Panel to see if there was a "Repair" option, but my only option is "Uninstall."

What do I do?
Photo of diana diehl

diana diehl

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Incidentally, I went to my products page, but I could not find an option to reinstall.