Lightroom Classic: Develop Module: Auto Sync - not updating all photos

  • 1
  • Question
  • Updated 4 weeks ago
  • (Edited)

This conversation has been merged. Please reference the main conversation: Lightroom: Applying Auto Tone to a batch of photos loses subsequent develop settings

This has been happening for multiple versions and I can't seem to figure out what is causing it.
Basic Scenario:
Import 500 pics from a night football game (shot using flash).
ALL selected.
Hit AUTO in the library view.
Go to Develop. Turn on Auto Sync.
Set noise reduction. (No Issues)
Set sharpening. (No Issues)
Set saturation on team color. (No Issues)

This is where it begins...
Set the Shadows to 10.
Set contrast to 0. (Just started with the new auto alg)

Then I set a filter to select specific pictures rated with stars.
When I go through to crop and further edit, many do not have the shadows or contrast updated to the value I set previously.

I turn on the auto sync. Now it's just for the 30-50 pictures I gave a rating.
Set the contrast and shadow again. (the processing bar shows complete)
move to the next image and it is again NOT the value set just moments before.

I have tried doing a manual sync by just selecting those two elements.

Same thing.

LR is indicating that it has updated, but it really hasn't.

I searched the threads and found just 1 topic on this from 5 years ago. Few comments and no resolution.

Anyone familiar with this? Have a solution?
Photo of Allen R

Allen R

  • 1 Post
  • 1 Reply Like

Posted 1 month ago

  • 1
Photo of Sumeet Choudhury

Sumeet Choudhury, Employee

  • 18 Posts
  • 3 Reply Likes
Hi Allen,

Thanks for reporting the issue.

Have you upgraded to the latest release of Lightroom ? 
Please install Lightroom 7.2 and let us know if this issue is resolved for you.

Sumeet Choudhury
Photo of Don Hodapp

Don Hodapp

  • 25 Posts
  • 2 Reply Likes
I have found the same issue.  I apply the Auto in the Basic tab and several other settings, sync it to a group of pics, and not all pics are edited.   Using LR 7.2.

This conversation is no longer open for comments or replies.