Lightroom Classic 8.2: Nikon d700 will not connect for tethered shooting

  • 2
  • Problem
  • Updated 3 weeks ago
  • In Progress
  • (Edited)
Nikon d700 will not connect to Lightroom Classic CC 8.2 for tethered shooting.

I am using the latest versions of Lightroom, mac os Mojave and camera firmware.

The same hardware setup works with capture one pro with no problem and Lightroom connect with no problem to my Nikon D810 and Z6.
Photo of Michael Chung

Michael Chung

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 3 months ago

  • 2
Photo of Sunil Bhaskaran

Sunil Bhaskaran, Official Rep

  • 412 Posts
  • 147 Reply Likes
Thanks for letting us know, Michael.
We have seen a similar report.

Could you please generate some logs and provide us the same?
1. Connect D800.
2. After opening the Tether bar, press the ALT key and select the second Settings button.
3. Select "Enable Logging".
4. Remove D800 and connect D700.
Logs would be generated in the Documents folder.

I am sending you an e-mail offlist to get the logs.

Thanks,
Sunil
Photo of christof

christof

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Is there a solution for this problem?
Photo of Nicola Frizz Bevilacqua

Nicola Frizz Bevilacqua

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
I have the same problem and I can't find a solution
Photo of Peter Dellenbag

Peter Dellenbag

  • 1 Post
  • 1 Reply Like
shoot via MAC Image Capture & WATCHED folder into LR it's a little slow... but works 
(Edited)
Photo of Stephen Glass

Stephen Glass

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
I shoot a Nikon D750, same problem, going on for months. Hey Adobe: How many users will you lose to Capture One before you fix this? An update should be, "Wow, neat, look at the new features!" It shouldn't be having to trouble shoot, to be told by tech support to revert back to the previous versions, then have to reinstall your catalog. I'm running a business. How will I know when it's fixed? Why isn't it fixed? How long will it take to fix?
Photo of Nicola Frizz Bevilacqua

Nicola Frizz Bevilacqua

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Lightroom Classic 8.3 and CameraRaw 11.3 --> the problem is still present 
Photo of Sunil Bhaskaran

Sunil Bhaskaran, Official Rep

  • 412 Posts
  • 147 Reply Likes
This issue specific to D700 is under investigation.
If the problem persists, could you please downgrade Lightroom Classic to 8.1 and see?

In the Creative Cloud app, select the drop-down provided with Lightroom Classic.
Select Manage > Other Versions.
Select Install for 8.1.

Thanks,
Sunil
Photo of christof

christof

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Due to the obviously sloooow investigation process, I'm using Capture One now. For my opinion it seems to be way better for tethered shooting and it supports all of our cameras.
(Edited)
Photo of Stefan Rutkowski

Stefan Rutkowski

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I had exactly the same problem. I downgrade lightroom to 8.1 version and now everything working fine. It's look like there is 8.2 lightroom version issue :)
(Edited)
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 5496 Posts
  • 1157 Reply Likes
Official Response
Update: One of our partners has identified an issue that is causing the problem with the Nikon D700. We will integrate their fix as soon as it is available.