Color Temp Sliders need WD-40

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
In the latest LR CC release (whatever it's at now at the time of this posting), I've noticed a major decline in the fluidity in both of the color temp sliders. I'm working specifically on Fuji raws. 
Photo of jbedford

jbedford

  • 135 Posts
  • 31 Reply Likes
  • over it

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Todd Shaner

Todd Shaner, Champion

  • 1115 Posts
  • 360 Reply Likes
In LR Preferences make sure 'Use Graphics Processor' is checked in the Performance tab. On my dated quad-core Windows 7 system the WB sliders are very sluggish if the GPU is disabled.
Photo of jbedford

jbedford

  • 135 Posts
  • 31 Reply Likes
It's on already...
Photo of Todd Shaner

Todd Shaner, Champion

  • 1115 Posts
  • 360 Reply Likes
So this is something that just happened after the 6.12/CC 2015.12 update? Can you post one of the Fuji raw files that exhibit the issue to Dropbox for download? Also go to LR Help> System Info and paste the text in a reply here. Than k you.
Photo of jbedford

jbedford

  • 135 Posts
  • 31 Reply Likes
Hi Todd, I don't know exactly when it happened.

I appreciate the help, but I'm not into spending any more of my time troubleshooting problems for this software. Thanks to LR's snail's pace, I've got more hours of editing to catch up on.

Nothing personal. 
Photo of Todd Shaner

Todd Shaner, Champion

  • 1115 Posts
  • 360 Reply Likes
Understood–Glad to hear WD-40 fixed the issue. ;>)
Photo of jbedford

jbedford

  • 135 Posts
  • 31 Reply Likes
Unfortunately not. While trying to work on more files, the slider is also slow with Canon and Phase One raws, too.