Lightroom Classic: Can't Import Certain Videos, says "File Contains no Video Frames"

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 weeks ago
  • In Progress
  • (Edited)
I posted this issue to the forum: https://forums.adobe.com/message/10739124 

No resolution. In sum, I upgraded my Mac OS and LR to most recent versions, but still can't seem to import select videos into the catalog on my upgraded mac mini, but can do so on my iMac.  Makes NO sense whatsoever.

It says the following error, file contains no video frames: Dropbox - Screenshot 2018-11-12 18.01.55.png

BUT I can open the file using File Explorer/Finder and it is fine. Also, it imports fine on my other mac.

 Here is the video.  Can you try to see what happens on your end?

Dropbox - 313055685820259-record.mov

 The file count is different on my iMac than my Mac Mini, for same folders. Makes no sense, but clearly my Mac Mini is not able to import all the files but my iMac can.



Any help is appreciated.

https://forums.adobe.com/message/10739124
Photo of Scott Jordan

Scott Jordan

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 4 weeks ago

  • 1
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14617 Posts
  • 1946 Reply Likes
I get there error on Mojave. Are you on Mojave on both your Macs?
Photo of John R. Ellis

John R. Ellis, Champion

  • 3894 Posts
  • 1035 Reply Likes
Scott, please copy the first ten lines from the menu command Help > System Info. That will show the precise versions of "the latest" you're running and remove ambiguity. (LR is notorious for fooling people into thinking they're on "the latest".)
Photo of John R. Ellis

John R. Ellis, Champion

  • 3894 Posts
  • 1035 Reply Likes
I observe the same behavior with my LR 8.0 / Mac OS 10.13.6.

As observed in the original thread, changing the file extension from .mov to .mp4 avoids the error.

However, ExifTool shows the file is in Apple QuickTime format, not MP4 (they're nearly but not identical). So the .mov extension should be the correct one -- strange the LR chokes on it.  
Photo of G0apher

G0apher, Employee

  • 41 Posts
  • 20 Reply Likes
Scott, as requested above, could you please post the System Info (available in LR under menu Help -> System Info) contents for both the Mac machines - the one on which it works, and the one where you get an error on importing? 

Thanks much for your patience - it will help us narrow down the issue.