Can't batch export

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 months ago
When I try to export more than one photo as a jpg at a time, I get an error message saying "Some export operations were not performed. The file appears to be unsupported or damaged." Then it lists every photo I tried to export. 

I can export them one at a time, however, without any issue. This holds true for sets of photos I long ago was able to batch export to jpg. 

This started with the last update and it driving me nuts. 

This happens on my Windows 10 machine. I can batch export on my MacBook....but it takes forever...
Photo of Joe Susco

Joe Susco

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
  • pisssssed

Posted 4 months ago

  • 1
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 7541 Posts
  • 1728 Reply Likes
Let's get some vitals from you:

Installed Windows Version Number?
Installed Lightroom Version Number?
In Preferences do you store the originals locally? If so, where exactly?
Where is your Export Destination?
Photo of Joe Susco

Joe Susco

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Windows 10 - Build 19546.1000
Lightroom - Version 3.2 Build 20200204-0604-bc5e360
I have never stored all originals locally within Lightroom
Export is to an internal SSD, though I've tried an external drive and that failed as well
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 7541 Posts
  • 1728 Reply Likes
Could you post a screen capture of your Export dialog showing your setting?
Photo of Joe Susco

Joe Susco

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes

Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 7541 Posts
  • 1728 Reply Likes
I just tried your settings on a group of 14 images - Canon .cr2 files from a 5 D Mark IV. I matched your export settings identically. I chose the Desktop and placed them in a folder called Test.  The export worked as expected. I received a folder with 14 images. This test was performed on Win 10 - 1903.

It sounds like it is something machine-specific- especially since you can export on your other machine. Mine wasn't slow. The entire operation took about 10 seconds.  

I would recommend a preference file reset on your Windows machine and if that doesn't cure it you may want to perform a clean reinstall.