Lightroom: Bug with Custom Package when having over 6 pages

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
  • Solved
  • (Edited)
I'm using the Lightroom Print Custom Package to do layout for my photos. Everything is fine until i have more than 6 pages, on the 7th one no matter what i do (delete cell, add photo) it affects the first 6 page. Has anyone seen this issue?
Photo of Dinh Lam

Dinh Lam

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 7 years ago

  • 1
Photo of Benjamin Warde

Benjamin Warde, Employee

  • 483 Posts
  • 72 Reply Likes
Can you be more specific about what you're doing, and what the problem is? For example, what do you mean when you say it "affects" the first 6 pages? Affects how? Also, what version of Lightroom are you using, and what operating system?

Thanks,
Ben
Photo of Kevin Tieskoetter

Kevin Tieskoetter

  • 44 Posts
  • 18 Reply Likes
I just tried this and can reproduce the problem. I'll make sure it gets into our bug database. Thanks for pointing it out.
Photo of Dinh Lam

Dinh Lam

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Great! Thanks!
Photo of Kevin Tieskoetter

Kevin Tieskoetter

  • 44 Posts
  • 18 Reply Likes
So one thing I noticed (and let me know if this is happening differently on your machine) is that I could drag/drop a photo onto page 7, but then the view would switch to showing you pages 1-6. the photo still did end up on page 7, though.

I also couldn't drag the image around on page 7; the view would again switch.

Adding a cell with the cell buttons will put the cell on the earliest page that it fits on; this behavior is intended. But again, there's no way to drag that cell to page 7. We'll get those issues on the table to work on.
Photo of Dinh Lam

Dinh Lam

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
Yup the view keep switching back to page 1-6...that is the bug i'm seeing.
Photo of Dinh Lam

Dinh Lam

  • 4 Posts
  • 0 Reply Likes
I think the bug occurs for me when i used a user defined template. I created a user template and then use it to layout my photos. Then on the 7th page, whenever i try to add new cell it automatically shows certain photos from page 1 (i think that has to do with anchoring some of my photos). But the other problem is whenever i click on the 7th+ page it always just go back to the 1-6th page. Something weird with the navigation. I got past this roadblock by not using any user defined template.
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 14100 Posts
  • 1750 Reply Likes
This issue is solved in Lightroom 4 and later.