Lightroom Classic: Adjustment brush values disappear

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 months ago
  • (Edited)
When using Lightroom Classic CC on my Mac Book Pro 15" with Intel Iris Pro 1536 MB, 2,2 GHz Intel Core i7, 16 GB 1600 MHz DDR3 and MacOS High Sierra 10.13, I have the following issue:
when I open corrective brush I can't see the values on the right. They disappear! 



I tried to delete preferences, I have deactivated GPU, de-installed and re-installed but no way.

The only way to resolve is to reduce image space, close LR Classic, re-open and it works....but it's quite a nonsense to reduce image space when you have to work with an..image!



So if I use the old version of Lr (named CC 2015) I have no issue. If I use the new one (Lr Classic CC) the issue can be fixed only reducing image area.

At the end of the story I had to reinstall the LR CC 2015 which works fine and in my opinion has a much better workspace, especially with a 15'' display.
Photo of Luca Bacciocchi

Luca Bacciocchi

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
  • disappointed

Posted 8 months ago

  • 1
Photo of Victoria Bampton - Lightroom Queen

Victoria Bampton - Lightroom Queen, Champion

  • 4123 Posts
  • 1471 Reply Likes
The other workaround right now is to use it in English - it's a language-specific bug.
Photo of Luca Bacciocchi

Luca Bacciocchi

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Really? I’ll try and let you know thanks!
Photo of Bertrand Fleury

Bertrand Fleury

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Hi Guys

As for me, the panels for General Adjustments and for Local Corrections have been... downgraded jsut as in old version of Lighroom (no Blank Point slider for example). And the exact value for sliders have disapeared, just as Luca....

How do you change language ?
Photo of Stefano Castellani

Stefano Castellani

  • 1 Post
  • 1 Reply Like
Hi, maybe late here, but the same happened to me these days. I just chatted with Adobe service and the solution was: shut down Lightroom CC, go to your User Lightroom CC preferences folder (version 7 as of today) and change com.adobe.LightroomClassicCC7.plist into com.adobe.LightroomClassicCC7.plist.old. A new preference list will be created, Lightroom will be reset to default and sliders will be back into place.Hope I helped. Best.
(Edited)