Bridge 9.1 doesn't auto-advance to the next image on delete

  • 4
  • Problem
  • Updated 1 week ago
We just installed the new version of Bridge (9.1.0.338) and the first thing we noticed is that when editing, if you delete a file, Bridge no longer auto advances to the next image and if you hit an arrow key, it just jumps you back to the beginning. We tested this on two work stations, and the same issue occurred on the second machine after the update. I searched for a preference but couldn't locate anything. For the moment the workaround is to open batches of images in Camera Raw and then edit there but that seems way too inefficient, at best.
Photo of Brion McCarthy

Brion McCarthy

  • 2 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 2 months ago

  • 4
Photo of Wes Duenkel

Wes Duenkel

  • 26 Posts
  • 2 Reply Likes
Just tried this, and I have the SAME PROBLEM. This makes the newest bridge revision COMPLETELY USELESS to me. I use Bridge to work through THOUSANDS of images each day. Can't do that with this BUG. C'mon, Adobe. Get your heads out of your posteriors.
Photo of Brion McCarthy

Brion McCarthy

  • 2 Posts
  • 1 Reply Like
Received word from Adobe, on the Bridge Forum, that the issue has be identified and they are working on a fix.
Photo of Wes Duenkel

Wes Duenkel

  • 26 Posts
  • 2 Reply Likes
Good news, I guess. It's like they don't have anyone actually testing this stuff by USING it. Sheesh.
Photo of Chris Porter

Chris Porter

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I noticed the same. I manage it for now by just manually selecting the next image in the content panel after a deletion - if not it just sends you to the top of the list if you hit the arrow key. I was also told by adobe the problem would be addressed in the next update. Agreed: That was a big error. As another work around, Adobe suggested installing the previous version of Bridge. 
Photo of Isabella La Rocca

Isabella La Rocca

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
grrrrrrrrrr
Photo of bob turner

bob turner

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I have the same problem and reverted to the previous edition which works fine.

Photo of Isabella La Rocca

Isabella La Rocca

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
same problem. still not fixed. grrrrrrrrrrrr
Photo of Eirik Halvorsen

Eirik Halvorsen

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
:(

Photo of Stephen Kent

Stephen Kent

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I have encountered this problem and, like other folks, this makes this version of bridge useless for me. I capture a lot of images in a session and this change makes it infeasible to process the images in an efficient fashion.