Blendmode with keyboard bug

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
Strange Bug: Changing blend mode of a layer with keyboard here in Switzerland is SHIFT +/- when I press SHIFT + and then SHIFT - the layer is deleted. Please see movie here before answering: https://dl.dropboxusercontent.com/u/1829323/FileChute/psblendmodescycle.mp4
Photo of Adobe 100proweb

Adobe 100proweb

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
  • like needing a holiday or a huge rise in salary

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of David

David, Official Rep

  • 2800 Posts
  • 390 Reply Likes
Howdy,

Okay, I have a couple of questions for you.  First, which OS are you running on?  What language-version is it?  Next, what kind of keyboard, both physical and virtual, are you using?  It appears that you're running the English UI for Photoshop -- this means that the English shortcuts should also be used.  And when I try SHIFT + + and SHIFT + -, I'm not able to reproduce this.  Have you had this problem on other machines or just this one?

Thanks,
David
Photo of Adobe 100proweb

Adobe 100proweb

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
As I wrote a lot about the analysis of the problem  (and deleted it again, because:) I realised that the only common thing on my and my colleague's Mac with the same prob is "Typinator" a Keyboard-Textexpander. I paused it and the problem was gone. So this is the culprit. I am so glad having that found out, it was so annoying.

Thanks for your help.
Alex
Photo of Adobe 100proweb

Adobe 100proweb

  • 9 Posts
  • 0 Reply Likes
I am pleased to say that the Typinator Guys could help me within an hour and it was not a bug in Typinator but a misconfiguration of one of my abbreviations.