Lightroom: Bad quality in web gallery show

  • 1
  • Problem
  • Updated 6 months ago
  • (Edited)
PLEASE improve the quality on web gallary slideshow+”preview”. Its REALLY noisy and different light. I like the function but the bad quality and noisy thumbnails/slideshow almost makes it embarrasing to show the photos to anyone. When showed on a large screen its sometimes horrible. If downloading the photo or showing an exported file its fine. Both max available and small(2048) export looks better even though the the small export file actually is smaller 1,0mb(export small) vs 1,3mb (web slideshow) in my test. Why is this? Wouldnt it be possible to at least show the album with the same quality as low quality export?
Photo of Emil Larsson

Emil Larsson

  • 37 Posts
  • 6 Reply Likes

Posted 9 months ago

  • 1
Photo of Emil Larsson

Emil Larsson

  • 37 Posts
  • 6 Reply Likes
Here’s an example crop of what Im seeing. Look at the difference in noise. Is this how the gallery is supposed to work or is something wrong?




Low quality export from lightroom mobile




Web gallery view on any display
(Edited)
Photo of Emil Larsson

Emil Larsson

  • 37 Posts
  • 6 Reply Likes
Actually I can replicate this inside lightroom mobile app aswell, when selecting slideshow. It appears that the photo is shown without niose reduction and shapening. Just like when opening an edit, its a short delay before settings like noise reduction is applied to the preview. This ”version” is what is shown all the time in web gallery, and in slideshow. The edits is raw-files. This is not affecting all of them so its clearly not how its supposed to work
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 6001 Posts
  • 1322 Reply Likes
Emil,

Are these images synced into the mobile environment from Lightroom Classic CC?
Photo of Emil Larsson

Emil Larsson

  • 37 Posts
  • 6 Reply Likes
No, all my files are imported to iPhone with sd card reader, then synced to the cloud in lightroom mobile
Photo of Emil Larsson

Emil Larsson

  • 37 Posts
  • 6 Reply Likes
Still same problem with update 4.2
-No noise reduction in web gallery view
-noise reduction doesnt load when viewed outside develop mode. Export ok
Photo of Emil Larsson

Emil Larsson

  • 37 Posts
  • 6 Reply Likes
This reply was created from a merged topic originally titled Lightroom mobile: Noise reduction STILL not applied in web gallery, appletv and e....

The photo looks just like when its not fully loaded when export small, when viewed in slideshow, when viewed in web gallery and in lightroom for Apple TV. Its fine when exporting large..

This has been the case for at least a year. Except for when exporting. The export problem is new to me, maybe since 4.2 update. Lots of updates but never a fix.

Will you PLEASE take this problem seriously

Im using lightroom mobile on iOS 4.2.1 now
Photos are raw files from a Panasonic lumix gm1
Photo of Emil Larsson

Emil Larsson

  • 37 Posts
  • 6 Reply Likes
Just found out that its actually color-noise reduction that is not applied

Examples below

1. Export small, color noise reduction = 25. NOT applied on export. (This is also what is shown in webgallery, slideshow and on LR appletv)
2. Export large, color noise reduction = 25. Applied on export
3. Export large, color noise reduction = 0. Looks the same as nr 1 to me