Auto Adjust Quick Devlop vs Develop Module

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
  • Not a Problem
Merged

This conversation has been merged. Please reference the main conversation: Lightroom Classic: Auto Tone of a batch of photos gives different results than if you do them one at a time

In LR Classic: Using the Auto Adjust in the Quick Develop of the LIBRARY MODULE seems to give slightly different results than using AUTO ADJUST in the DEVELOP Module. It is not not a big deal for me, but depending on how one processes their images, others might feel differently
Photo of Jim Robertson

Jim Robertson

  • 179 Posts
  • 40 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Johan Elzenga

Johan Elzenga, Champion

  • 2924 Posts
  • 1257 Reply Likes
Yes, this is a known issue. For speed reasons, the auto adjust in the library module makes its calculations based on the library preview.
Photo of John R. Ellis

John R. Ellis, Champion

  • 5137 Posts
  • 1458 Reply Likes
More precisely, Import and Quick Develop Auto use lower-resolution versions of the images from the Camera Raw cache (which is different from the previews constructed for Library).
Photo of Todd Shaner

Todd Shaner, Champion

  • 1969 Posts
  • 667 Reply Likes
You're in luck, I just added this request 10 minutes ago! Please add your 'Me To' vote, 'Follow,' and any comments to support the request.  It does a make a difference with many picture types. At the very least it's a better rendering when Auto Settings uses the full-resolution image data for calculating  the control adjustments.

https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/option-to-batch-apply-auto-settings-with-full...

(Edited)

This conversation is no longer open for comments or replies.