Lightroom 5.6: MP3 audio file won't load in Slideshow Module

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 years ago
  • (Edited)
Lightroom 5.6 ver. will not load MP-3 audio in the Slideshow module. Re-installed to the original 5.2 ver. and this audio problem is still there. The MP-3 audio file is a tested and proven working file. Was able to load this file into my slideshow using Lightroom 4. at Tri-Community Photography school, So. Cal. Do you have a fix?
Photo of John Snyder

John Snyder

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 13977 Posts
  • 1668 Reply Likes
What OS/version are you having trouble installing on? What OS/version is being used at the school where it works? Do both the systems have the same audio codecs installed?

Can you post/share the MP3 file you're having trouble with?
Photo of John Snyder

John Snyder

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
The OS ver. on my computer and the schools is Windows 7. Not sure about the codecs but I did an upgrade to mine with no change. Lightroom still does not recognize the MP3 file. This is Lightroom 5.2 I purchased on CD. I installed it on my Mac Book Air and it worked fine, no problem. The Mac and Windows installs are 2 separate files, correct?
Need help, please!
Photo of Jeffrey Tranberry

Jeffrey Tranberry, Sr. Product Manager, Digital Imaging

  • 13977 Posts
  • 1668 Reply Likes
You may need to install QuickTime on the windows box to get the codec.
Photo of John Snyder

John Snyder

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Did you get my recent email reply? I attached a list of all the audio codecs on my PC along with a copy of the MP3 audio. as before, the upgrade of codecs did not help.
John