Elements 5: can no longer launch on Vista home edition

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • (Edited)
My organizer doesn't recognize my editor. It states "attempt to access invalid address" when trying to edit photos. So w/o editing, my photoshop elements 5 is useless. It won't launch from program files either." PhotoshopElementsEditor.exe" just says "attempt to access invalid address" I am stumped. It worked on 8/27/13, No major changes since then. Windows Vista Home Edition. Dell Media Center computer (DImension E520,P4 E6300(1,86GHZ), HT) I also have CS4 but prefer to use Elements.
Photo of John Taylor

John Taylor

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes

Posted 5 years ago

  • 1
Photo of andaleeb

andaleeb, Employee

  • 157 Posts
  • 21 Reply Likes
Hi John,

I went through some of related issues and found that the reason is usually a newly installed program or software.
Can you please have a look at- http://www.elementsvillage.com/forums... and let us know if you recently installed some web browser after which this issue with PSE surfaced?

Thanks
Andaleeb
Photo of Suzy Blue

Suzy Blue

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
If anyone out there is still running into this issue; many threads are advising to change Adobe PhotoShop to "Run as Administrator" (right click, got to compatibility tab and check box) I found that I did NOT need to uninstall Chrome - which most are citing as the problem. All I had to do was to reboot after changing administrator privileges. If you don't reboot the problem seems to remain.