Lightroom Mobile: All basic controls set to full minus (exposure to -5.00ev and all others to -100) when auto processed on import to desktop LR.

  • 3
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • Acknowledged
  • (Edited)
When raw files are imported into light room with auto tone applied on import, when added to a collection and edited on light room mobile, the files have Full negative values in all adjustments .
Photo of Danny Kosarin

Danny Kosarin

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 years ago

  • 3
Photo of Pete Green

Pete Green, Customer Advocate

  • 721 Posts
  • 136 Reply Likes
Hi Danny,

Do you get the same negative values if you import images from the Camera Roll instead of from Lightroom Desktop?

Regards
Pete
(Edited)
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 4262 Posts
  • 813 Reply Likes
Danny, you might reference this thread as well: https://forums.adobe.com/message/8425956#8425956
Photo of Danny Kosarin

Danny Kosarin

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Thanks. They suggest the update corrects the problem. It doesn't. It has persisted through more than a year of updates. There is a workaround - there's no permanent harm, but it's a pain in the ass and I'd love to know that it's being addressed.
(Edited)
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 4079 Posts
  • 783 Reply Likes
Danny, can you get me a screen shot of your Import Screen RH Side with the settings you are using? 

Also, are you willing to provide your Adobe ID so that we can look at the server side?
Photo of Danny Kosarin

Danny Kosarin

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Of course. How do I private message you?
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 4079 Posts
  • 783 Reply Likes
I have emailed you. 
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 4079 Posts
  • 783 Reply Likes
Danny, Can you give me a collection name and file name for one of the errant photos?
Photo of Danny Kosarin

Danny Kosarin

  • 6 Posts
  • 0 Reply Likes
Palm Beach Golden Hour. I think it was all of them, or at least most. If you can't find any in the log, I'll try to recreate the bug and not fix them like I did with these.
Photo of Alex Saville

Alex Saville

  • 22 Posts
  • 7 Reply Likes
I get it set to -10 etc for dng files generated from HDR (haven't tried it for Panos)
Photo of Hugh Saunders

Hugh Saunders

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
I also have this problem.. even with latest LR mobile (12th April 2017). 

This screenshot is old, but I checked this morning after LR update and the problem persists. 


Related forum post: https://forums.adobe.com/message/9424919#9424919

Tweet: https://twitter.com/wherenow_hugh/status/833664267886985216
Photo of Greg Parr

Greg Parr

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
This reply was created from a merged topic originally titled Lightroom mobile - v2.73 4b697E - Auto Tone no longer works.

Just upgraded to latest version of Lightoom Mobile and now auto tone does not work.  Auto tone is now OFF and exposure is -5ev with all other settings be -100.  If you change them it does nothing to the photo.  Cleared the cache but did nothing.

Can't edit any pictures now on the ipad!