Lightroom: After-Export action not done for all photos when exporting multiple photos

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 years ago
When exporting muliple photos, it fails to perform the Post-Processing 'After Export' action for all of them... Lightroom v3.4, Windows 7 64-bit.
Photo of Simon Ang

Simon Ang

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
  • sad

Posted 7 years ago

  • 1
Photo of john beardsworth

john beardsworth

  • 1042 Posts
  • 241 Reply Likes
How many photos, Simon? You may have hit the limit on the length of a command string in Windows.

What you can do to maximise the number of files is reduce the length of the paths passed to the command line. So export to a folder with a short name and directly at drive level - eg d:\temp\
Photo of Simon Ang

Simon Ang

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
The last batches - when I first noticed this - were > 100. But I just tried this morning with 6 (!) photos, only the first one had the after-export done.

I was thinking along the same lines as you, that it hit some kind of limit with Windows and its command 'shell'. Nice idea for a workaround, will try some things with it - thanks!
Photo of Rob Cole

Rob Cole

  • 4831 Posts
  • 382 Reply Likes
If only the first one done, then it's cause the target app not programmed to see the others on the command line.

If need be, wrap your after-export action in a bat file which can do what needs to be done.

What is the after-export action?
What is the after-export action?

Another option: use Jeffrey Friedl's Run Any Command plugin, which supports tokenized command line, or my Exportant plugin, which can do just about anything if you're willing to get down and dirty..

Rob