Lightroom CC: Error opening app - Error: Recursive load attempt for namespace: AgImageIO - Windows 10

  • 1
  • Problem
  • Updated 11 months ago
  • (Edited)
Updated Lightroom now cannot open program, get the message 
Could not run script: Organise ModuleFactory.IAU
Error: Recursive load attempt for namespace: AgImageIO
Photo of Catherine Botica

Catherine Botica

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
  • completely and utterly lost

Posted 11 months ago

  • 1
Photo of Dave Pearce

Dave Pearce

  • 143 Posts
  • 35 Reply Likes
This might not be of any help but have you looked for the new icon? I had/have this error when clicking on the old icon on my desktop at home (no issues at work). Got all sorts of errors. I realized this was the old installation I was trying to open and it was corrupt. I found the new ‘classic’ icon and use that instead.
Photo of Catherine Botica

Catherine Botica

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Thanks that put me on the right path, then got a Error 1114 for which I could google a fix. Works for CC but not Classic. Cheers.
Photo of Dave Pearce

Dave Pearce

  • 143 Posts
  • 35 Reply Likes
No problem. Ive not even got the option to get the new CC. It’s not that I want it, but it would be nice to know the update went as planned.
Photo of Simon Chen

Simon Chen, Principal Computer Scientist

  • 1452 Posts
  • 454 Reply Likes
It looks to be a corrupted or incomplete install. Try uninstall the program completely (you may even go as far as manually deleting the Lr CC/Lr Classic CC program directory after the uninstall) and reinstall the program from scratch.
(Edited)