Lightroom: Adjustment brush pins don't show

  • 2
  • Question
  • Updated 3 years ago
  • Answered
  • (Edited)
Sometimes the pins of adjustments don't show.
I just had this problem after an LR crash that took place during
adjustment brush editing.
After I check the disabled option in the menu,
everything is fine again.
Photo of Foto VI

Foto VI

  • 77 Posts
  • 6 Reply Likes

Posted 6 years ago

  • 2
Photo of Dorin Nicolaescu-Musteață

Dorin Nicolaescu-Musteață, Champion

  • 703 Posts
  • 38 Reply Likes
That is normal for pins to be hidden, depending on certain preferences.

On the toolbar and in the Toold->Tool Overlay menus you can find the following options:

  • Auto (only show pins when mouse over image area)
  • Always
  • Selected (always show selected pin only)
  • Never

Press H to toggle the pin on and off.

What setting is selected when the pin is not visible?
Photo of Foto VI

Foto VI

  • 77 Posts
  • 6 Reply Likes
Before a crash, auto is selected. After: Never.
Photo of PhotogRaffi


  • 39 Posts
  • 1 Reply Like
When I select to use the adjustment brush, I can apply it but I don't see the dot/point when reviewing. It looks like I can add a new adjustment, but cannot select between then for further adjusts, as there isn't a way to select a adjustment.

What happened?

This reply was created from a merged topic originally titled
LR4.2: Adjustment brush Point/Marker GONE!.
Photo of Vitaliy


  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Thanks, Dorin for the tip! Worked for me :)
Photo of Steve Brule

Steve Brule

  • 7 Posts
  • 3 Reply Likes
Now my "Tools - Overlays" options are all greyed out. What's up with that?