Lightroom Classic 9: "Dock Folder" not sticking in new import sessions

  • 2
  • Problem
  • Updated 4 hours ago
  • Acknowledged
  • (Edited)
Lightroom Classic 9.1 seems to forget if a folder has been selected to be docked in the folder tree on the left panel when importing. When starting a new import session, the checkmark is gone and the selection has to be done all over again. This is unfortunate if the folder to be docked is deep within a folder structure.

It seems to be a bug. Can Adobe please fix this in one of the next releases?
Thank you!
Photo of Johannes Kälber

Johannes Kälber

  • 5 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 3 months ago

  • 2
Photo of Rikk Flohr

Rikk Flohr, Official Rep

  • 6971 Posts
  • 1574 Reply Likes
Can you provide a screenshot to illustrate what you are seeing? I do not see a "Checkmark" on Mac or Windows. 
Photo of fabricedlc

fabricedlc

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
having the same issue and this is really very annoying.folder gets docked during import and then the next time you have to start all over again.

Photo of Robert Somrak

Robert Somrak, Champion

  • 555 Posts
  • 187 Reply Likes
This apparently doesn't work anymore.  I forgot about this feature and just tried it and I get the same results as you.  See here for a recent report

https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic/why-don-t-docked-folders-stay-docked/td-p/9733653?p...


Photo of Mayuri Jain

Mayuri Jain, Employee

  • 85 Posts
  • 31 Reply Likes
Hi,

We are able to replicate the issue. We have logged a bug for the same. We will keep you posted for further updates.

Thanks
Mayuri
Photo of Lance Van de Vyver

Lance Van de Vyver

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
This would be a huge win for me....i always import from the same folder as part of my work flow, but if i accidentally plug in a memory card or new hard drive etc lightroom forgets all about my docked folder. If its docked it should ALWAYS be default, even if a card etc is inserted