Skip to main content
Adobe Photoshop Family

74 Messages

 • 

1K Points

Wed, Oct 29, 2014 7:47 PM

Solved

Photoshop CC: Typing font name into font search is losing first letter (CC 2014)

When typing a font name into the font dropdown to quickly change fonts in Photoshop (CC 2014), the first letter is automatically highlighted, causing it to get erased when attempting to type a whole font name. Hard to explain, harder to title, excruciating to try to search for (especially since this site seems to be having some problems today). If there's another topic for this, please do point me there.

I've attached a couple screenshots that probably explain this better than that paragraph, and may help any Adobe personnel recreate the problem.

Step 1: Click on the font list, then start typing. First letter gets highlighted after being typed.


Step 2: Continuing to type a font name causes the highlighted first letter to be replaced, erasing it.


This only seems to be an issue in Photoshop - Illustrator and InDesign have not presented this problem yet from my experience.

Responses

Official Solution

Adobe Administrator

 • 

15.4K Messages

 • 

291.4K Points

5 years ago

This should be fixed in the Photoshop CC (2015) update.

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

74 Messages

 • 

1K Points

6 years ago

Is no one else running into this? Driving me absolutely up the wall.

Adobe Administrator

 • 

15.4K Messages

 • 

291.4K Points

6 years ago

Would it be possible to create a video screen grab or what you're seeing? We're not able to reproduce off hand.

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

74 Messages

 • 

1K Points

I can get a video, but duncan's is a good one. It's really simple to recreate - just start typing and it'll happen.

1 Message

 • 

80 Points

6 years ago

The same thing happens here; when for example I want to use the font "Open Sans", it automatically searches for "Pen Sans", the O I typed get selected and disappears when I type the rest of the font name.

I've created a video screen grab to demonstrate: Youtube-link

I'm running the latest 64bit Photoshop CC 2014 on Windows 8.1

74 Messages

 • 

1K Points

I can get a video, but this is a good one. It's really simple to recreate - just start typing and it'll happen.

4 Messages

 • 

190 Points

Yes! Exact same problem. Clearly shows what's happening. Thanks for making that.

Adobe Administrator

 • 

3.5K Messages

 • 

53K Points

6 years ago

Wow, this was NOT happening before.  You have a perfectly valid bug there.  I've gone ahead and logged it -- it should be resolved soon.

Sorry for the inconvenience,
Thanks,
David

74 Messages

 • 

1K Points

6 years ago

Awesome, thanks for the quick response! I look forward to the fix.

4 Messages

 • 

190 Points

6 years ago

Also having this bug! So frustrating! Please fix this Adobe, you're our only hope.

And while you're at it, PLEASE, give us the option to change the default save folder for save for web. I'd like my Save for Web to save in the original folder of the PSD. Right now it saves in whatever folder you saved in last. Very annoying and time consuming to navigate my folder tree for a quick save.

Adobe Administrator

 • 

3.5K Messages

 • 

53K Points

6 years ago

Howdy Fadi,

We're aware of the problem and looking into a solution.  Hopefully, we'll have it available soon.

Thanks for the feedback,
David

5 Messages

 • 

120 Points

6 years ago

This reply was created from a merged topic originally titled Type Tool Selector Dropping 1st Letter in Search. CC 2014.

CC 2014: When In Type Tool: When I click the drop down for the fonts and type it always drops the first letter. Please fix it before i slit my throat.

Example: Click font drop down to highlight. Type tim for times. Only im will be in the selector. Fix it Immediately.

1 Message

 • 

80 Points

6 years ago

This was acknowledged a month ago. I'm updated to the latest, but still having this issue.

1 Message

 • 

60 Points

6 years ago

I'm having the same issue. Wondering if there is a fix for it yet. Thanks!

1 Message

 • 

60 Points

6 years ago

Issue still present for me as well.

23 Messages

 • 

436 Points

6 years ago

Me & my colleague is also facing this problem. Please fix.

1 Message

 • 

60 Points

6 years ago

I'm also having this bug on Win7 64bit.

Fix it please, thank you

1 Message

 • 

10 Points

6 years ago

Still same issue, will you fix?