Skip to main content
Adobe Photoshop Family

2 Messages

 • 

100 Points

Sat, Apr 29, 2017 6:04 PM

Solved

Photoshop CC 2017: Gives error message "You can't open the application 'Adobe Photoshop CC 2017' because it is not responding".

Running Mac Sierra 10.12.4. Photoshop CC was not launching, so uninstalled Photoshop and then installed Photoshop CC 2017. App did not launch from "Open" button. Double-clicking on app resulted in error message "You can't open the application 'Adobe Photoshop CC 2017' because it is not responding". Uninstalled and installed again (twice) resulting in same error message.

Responses

17 Messages

 • 

320 Points

4 years ago

On a Mac, this is usually corrupt framework files. Sometimes uninstalling photoshop CC does not remove all files. Uninstall nomally and then use Adobe Photoshop cleaner. https://helpx.adobe.com/creative-cloud/kb/cc-cleaner-tool-installation-problems.html

After this reboot and reinstall.

On a PC, it is usually corrupt dll files. Do the same as above, but download the PC version of Adobe Photoshop cleaner.

Adobe Administrator

 • 

15.5K Messages

 • 

291.6K Points

4 years ago

First, try rebooting your system. If that doesn't work, work through this document: https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/basic-troubleshooting.html If all else fails, try reinstalling as David suggests.

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

397 Messages

 • 

6.5K Points

4 years ago

Is the above doesn't work, By any chance does the mac have a utility like windows SFC? it scans and checks all system files to make sure nothings corrupted and replaces any that are?

2 Messages

 • 

100 Points

4 years ago

Thank you all for the assistance. My apologies for the late response, but I have been out of the state for the past week.

I was unaware of Adobe Photoshop Cleaner, but that seems to have done the trick. Although the instructions included a step to check the cleaner log, I was unable to find any log file on my drive. I rebooted and launched PS. It took a long time to resolve, as it stayed at the Loading Multiprocessor Extension for several minutes, while entertaining me with the spinning beach ball.

It did eventually complete,  and after a bit of a lag opening the first photo, seems to be working properly now.

Thanks again for the support, and my best to you all.